Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@09:10:32 GMT

دستان پرمـهر مامان فاطی بر سر یتیمان

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۱۶۶۹

دستان پرمـهر مامان فاطی بر سر یتیمان

همشهری آنلاین _ مژگان مهرابی: مثل همه مادرهای دنیا مهربان است و دوستداشتنی اماگویی جنس محبتش فرق می‌کند. خمیره مادری او به غیر از عشق چاشنی دیگری هم دارد که بوی بهشت می‌دهد و آدمی را به یاد خدا می‌اندازد. البته این خصلتش عجیب نیست؛ چون همنشینی با کودکان یتیم از او چنین انسانی ساخته است. «فاطمه برزگر» سال‌هاست خود را وقف خدمت به بچه‌های بی‌سرپرست کرده و هیچ‌کاری به اندازه مادری کردن برای آنها او را سرشار از نشاط نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیریه حضرت زینب(س) را هم به همین نیت راه‌اندازی کرده است. به گفته خودش از ۵۰ سال پیش که پا در این راه گذاشته تا الان ۲ هزار و ۵۰۰ کودک را بزرگ کرده و سر و سامان داده است. حالا هم با وجود ۸۵ سال سن باز هم دست از فعالیت خود نکشیده و بی‌توجه به کهولت سن باز مدیریت امور خیریه را در دست دارد.  

اینجا خیریه حضرت زینب(س) است. ورودی به راهرویی راه دارد و از آنجا به حیاطی منتهی می‌شود که بی‌شباهت به بوستان نیست. زمین آن با چمن‌های سرسبز، مفروش و در جای جای آن لوازم بازی تعبیه شده است. بعد از فضای ورودی، ‌هال کوچکی است که سمت راست آن سالن غذاخوری و اتاق بازی واقع شده و در سمت چپ هم راه پله‌ای است که به محل خواب بچه‌ها منتهی می‌شود. مامان فاطی اول از همه به سالن غذاخوری سر می‌زند. بچه‌ها با دیدنش از روی ذوق سلام بلندی می‌کنند و برای او دست تکان می‌دهند. مامان فاطی حالشان را می‌پرسد و می‌گوید: «امروز غذا چه می‌خورید؟» و بچه‌ها یک صدا جواب می‌دهند: «لوبیا پلو». مامان فاطی می‌گوید: «من هم دوست دارم از غذای شما بخورم.» با گفتن این جمله، بچه‌ها با هیاهو از هم سبقت می‌گیرند تا غذای خود را به مامان فاطی بدهند.  

 مادرم جوراب‌های ما را وصله می‌کرد 

مامان فاطی برای گفت‌وگو اتاق بازی را انتخاب می‌کند؛ اتاقی بزرگ که در گوشه‌ای از آن انواع اسباب‌بازی به چشم می‌خورد. چند میز و صندلی هم وجود دارد که برای برگزاری کلاس‌های آموزشی از آنها استفاده می‌شود. مامان فاطی سر صحبت را باز می‌کند: «از وقتی خیلی جوان بودم پا در این راه گذاشتم. یتیم‌نوازی و دستگیری از مستمندان میراثی بود که پدر و مادرم برای من به یادگار گذاشتند.

پدرم از ملاکان بنام مشهد بود و خیلی به رعیت‌هایش رسیدگی می‌کرد. مادرم هم همین‌طور. زنی مؤمن و خیر بود. جوراب‌های ما که پاره می‌شد وصله می‌کرد و به جای آن برای بچه‌های نیازمند جوراب می‌خرید. هر سال نزدیک عید که می‌شد از زنان همسایه و آشنا می‌خواست چرخ خیاطی‌شان را به خانه ما بیاورند. در یک اتاق دور هم جمع می‌شدند و از پارچه‌هایی که مادرم تهیه کرده بود برای خانواده‌های بی‌بضاعت لباس می‌دوختند. من هم در این خانواده بزرگ شده بودم. رسیدگی به ایتام را دوست داشتم. به مراکز شبانه‌روزی سر می‌زدم. آن زمان شبانه‌روزی‌ها وضعیت اسفباری داشت. بچه‌ها در شرایط بدی بودند. لباس‌ها نامرتب بود و غذا هم خوب نمی‌خوردند. اما آنچه بچه‌ها را خیلی آزار می‌داد، بی‌مهری بود.» 

 خانه‌ای در خیابان خلیلی

با پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مسئولان اجتماعی و فرهنگی کشور که خبر از فعالیت‌های مامان فاطی داشت از او خواست مدیریت چند پرورشگاه شهر را برعهده بگیرد. قبول این مسئولیت برای این بانو که جوان و کم تجربه بود سخت به نظر می‌آمد. موضوع را با همسرش در میان گذاشت. همسرش به او اطمینان خاطر داد که در کارش موفق خواهد شد. مامان فاطی ادامه می‌دهد: «با خدا کلی حرف زدم و از او خواستم کمکم کند. تا امروز دستان خدا را یاریگر خود دیده‌ام. خانه‌ای بود در خیابان خلیلی که در آنجا از دختران ۶ تا ۱۶ ساله نگهداری می‌کردند. بچه‌ها ناآرام و سرکش بودند.

کارکنان آنجا هم سواد چندانی نداشتند و جز غذا پختن و لباس شستن‌کاری نمی‌دانستند. این بود که از دوستانم خواستم همراهی کنند. شرایط سختی بود. هر روز که می‌آمدم با کلی خرابی مواجه می‌شدم. بچه‌ها مرتب درگیر می‌شدند و وسایل مرکز را خراب می‌کردند. بعد از تحقیق متوجه شدم که مورد اهانت قرار می‌گیرند و به تلافی این کار را می‌کنند.» 

 خانه پلاک ۸ 

مدتی بعد خانه پلاک ۸ در اختیار مامان فاطی گذاشته شد. او هم ۳۰ کودک ۶ تا ۹ ساله را به این مرکز آورد. مامان فاطی در گام نخست شرایط خانه را در این مکان فراهم کرد تا بچه‌ها طعم شیرین با خانواده بودن را بچشند. آنهایی که حرف‌شنوی نداشتند کم‌کم با مامان فاطی و دیگر مربیان اخت شدند و آنها را امین خود دانستند.

بانوی خیر می‌گوید: «هرچه بچه‌ها بزرگ‌تر می‌شدند من توان مضاعفی پیدا می‌کردم. برخی دانشگاه رفتند و بعضی هم مشغول به کار شدند.» وقتی برای دخترها خواستگار می‌آمد، مامان فاطی در مورد پسر تحقیق می‌کرد و وقتی از سلامت اخلاقی او مطمئن می‌شد جواب مثبت می‌داد. بعد هم دست به کار می‌شد تا جهیزیه‌ای، فراهم و دخترش را روانه خانه بخت کند. می‌گوید: «دخترهایم همه ازدواج کرده‌اند. کلی نوه و نتیجه دارم. می‌آیند و می‌روند. مثل خانه مادرشان. مهمان می‌شوند. دعوت می‌کنند.»

شرط نخست، عاشقی

مامان فاطی مدتی بعد از راه‌اندازی خیریه حضرت زینب(س) تصمیم گرفت دایره فعالیت‌های خود را گسترش دهد. به همین دلیل با هلال‌احمر دیگر شهرها ارتباط برقرار کرد. بچه‌هایی که شرایط بدی داشتند به او سپرده می‌شدند. می‌گوید: «همیشه به این فکر بودم که شرایطی فراهم کنم تا بچه‌ها در خانواده بزرگ شوند. به همین دلیل سعی کردم امکان فرزندخواندگی را فراهم کنم. البته با تحقیق و پیگیری نه اینکه بچه‌ها را به دست هر کسی بسپارم.»
برای گفت‌وگو با بچه‌ها به طبقه دوم می‌روم. در هر اتاقی ۷ تختخواب صورتی رنگ با پتو و ملحفه‌های زیبا و رنگارنگ قرار دارد.

به جز «مبینا» که روی زمین نشسته بقیه بچه‌ها روی تخت خود مشغول تماشا هستند. مبینا می‌گوید: «مامان فاطی را خیلی دوست دارم. مثل فرشته مهربان است.» «نرگس» هم همین نظر را دارد و می‌گوید: «مامان فاطی مامان خوب و مهربان ماست.» از بین ۲۲ کودکی که اینجا زندگی می‌کنند کسی نیست که این بانوی خیر را دوست نداشته باشد.  
 

کد خبر 650463 برچسب‌ها فقر همشهری محله خیریه مادر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر همشهری محله خیریه مادر بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۱۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود اشغالگران صهیونیست به گذرگاه رفح

پس از اعلام موافقت جنبش حماس با پیشنهاد آتش‌بس، نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی شهر رفح در جنوب نوار غزه از جمله اطراف گذرگاه زمینی با مصر را در بحبوحه هشدارهای بین‌المللی در مورد تهاجم به شهر و تضعیف فرصت دستیابی به توافق آتش‌بس به شدت بمباران کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ارتش صهیونیستی در کانال رسمی تلگرام خود مدعی شده است گذرگاه کرم شالوم در شرق رفح را هدف قرار داده است زیرا «اطلاعات نشان می‌دهد که گذرگاه شرق رفح برای اهداف تروریستی استفاده می‌شود». این ارتش با توصیف این عملیات به عنوان «دقیق» گفته است: قبل از این عملیات، ارتش اسرائیل ساکنان منطقه شرق رفح را تشویق کرده که به طور موقت به منطقه المواصی تخلیه شوند، جایی که ارتش اسرائیل مدعی است بیمارستان‌های صحرایی، چادر، آب و غذا تدارک دیده است.

سخنگوی ارتش اشغالگر تاکید کرده که گذرگاه کرم ابوسالم در حال حاضر بسته است و زمانی باز خواهد شد که شرایط امنیتی برای آن مناسب باشد.

رسانه‌های عبری زبان در این باره نوشتند «لشکر گفعاتی» بر گذرگاه رفح و محور صلاح الدین تسلط می‌یابد و کنترل آنها را به دست می‌گیرد.

اداره گذرگاه‌های غزه نیز اعلام کرد: حرکت مسافران و ورود کمک‌ها به نوار غزه به طور کامل از گذرگاه‌های رفح و کرم ابوسالم متوقف شده است.

در رابطه با این موضوع، وب‌گاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از ۲ منبع آگاه نوشت: اسرائیل معتقد است که کنترل گذرگاه رفح، توانایی‌های حماس و اینکه تلاش می‌کند نشان دهد همچنان بر غزه حکومت می‌کند را از بین می‌برد.

این وب‌گاه مدعی شد اسرائیل قصد دارد فلسطینی‌های غیرمرتبط با حماس را مسئول توزیع کمک در دوره آتی کند.

این در حالی است که منابع امنیتی به تلویزیون الاقصی گفته بودند که طرف مصری به طور رسمی به مقامات گذرگاه‌ها اطلاع داده است که اشغالگران قصد اشغال گذرگاه رفح را ندارند و خودروهای دشمن در حال انجام عملیات امنیتی اطراف آن برای جستجوی قابلیت‌های مقاومت ادعایی هستند و فردا صبح از اطراف گذرگاه عقب‌نشینی خواهند کرد.

خبرنگار الجزیره پیش‌تر از یورش اشغالگران به گذرگاه رفح خبر داده بود.

وائل ابوعمر، مسؤول اطلاع‌رسانی گذرگاه رفح گفت: فعالیت گذرگاه رفح بعد از ورود تانک‌های اسرائیلی به تأسیسات گذرگاه متوقف شد.

او به المیادین تاکید کرد: حرکت مسافران و ورود کمک‌ها به غزه به طور کامل متوقف شده است.

کاروانی از تانک‌های ارتش رژیم صهیونیستی که در حال نفوذ به شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه بودند، بامداد امروز سه‌شنبه به بخش فلسطینی گذرگاه زمینی رفح در مرز با مصر رسیدند و به سوی بخش فلسطینی گذرگاه تیراندازی کردند.

منابع مصری به العربی الجدید گزارش دادند که درگیری بین مقاومت و نیروهای اشغالگر در نزدیکی دروازه گذرگاه رخ داد.

پس از پیشروی خودروهای نظامی اشغالگران به سمت گذرگاه زمینی رفح چندین گلوله توپخانه به ساختمان‌های آن اصابت کرد.

خبرنگار العربی الجدید در این خصوص گفت: خودروهای نظامی اسرائیل در حدود ۲۰۰ متری گذرگاه زمینی رفح در جنوب شهر رفح در میان شلیک گلوله‌های متعدد به ساختمان‌های گذرگاه مستقر شدند.

وی خاطرنشان کرد: حملات توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی اطراف گذرگاه رفح و کرم ابوسالم و محله‌های السلام و الجنینه و حملات هوایی محله التنور در شهر رفح را هدف قرار داد.

کانال خبری قاهره نیز از تبادل تیراندازی بین مقاومت و رژیم صهیونیستی در نزدیکی دروازه رفح از سمت فلسطین خبر داد.

همچنین از طرفی دیگر، نیروهای رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه به حملات توپخانه‌ای و هوایی خود به مناطقی در شرق شهر رفح ادامه دادند. در بمباران رژیم صهیونیستی که خانه خانواده ابوعمره در غرب شهر رفح را هدف قرار داد، پنج تن شهید شدند که ۲ نفرشان زن و یک نفر از آنها کودک است در عین حال در این حمله ۱۰ نفر دیگر هم زخمی شدند.

منابع پزشکی فلسطینی از شهادت ۲۰ فلسطینی در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی به منازل در رفح طی بامداد سه شنبه خبر دادند.

همچنین حمله هوایی دیگری به محله التنور در شرق شهر رفح منجر به شهادت تعدادی از شهروندان و زخمی شدن تعدادی دیگر شد.

در ادامه بر اثر هدف قرار دادن خانه خانواده الشمالی در کنار مسجد ابوبکر در محله برازیل در رفح تعدادی از شهروندان شهید و تعدادی مجروح شدند.

۲ شهید و یک مجروح بر اثر بمباران اشغالگران علیه خانه خانواده الحمص در محله الجنینه در شرق رفح به بیمارستان کویت منتقل شدند. هواپیمای اشغالگر همچنین خانه خانواده الدربی در غرب رفح را هدف قرار داد، که اجساد چهار شهید و ۱۸ مجروح به بیمارستان کویت منتقل شد.

همچنین در نتیجه حمله هواپیمای اشغالگر به خانه خانواده عبدالعال در پشت مقر «الویر هاوس» در مرکز شهر رفح، یک شهروند نیز شهید و تعدادی مجروح شدند.

از سوی دیگر، نیروهای دفاع مدنی اعلام کردند که در تلاش برای مهار آتش سوزی در خانه بمباران شده توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در غرب رفح برآمدند و همچنان در حال بیرون آوردن تعدادی از شهدا و مجروحان از زیر آوار خانه هستند.

این تحولات پس از آن است که جنبش حماس اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس عصر دیروز تلفنی به محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر و عباس کامل، رئیس اطلاعات عمومی مصر اطلاع داده جنبش با پیشنهاد آنها در مورد توافق آتش‌بس در غزه موافقت کرده است.

حملات به رفح در حالی است که این شهر آخرین پناهگاه آوارگان در نوار آسیب دیده غزه از آغاز عملیات زمینی نیروهای اشغالگر در ۲۷ اکتبر گذشته است که از شهروندان خواسته شده بود از شمال و مرکز نوار غزه به سمت جنوب و به ادعای آنها به «مناطق امن» بروند.

منبع: ایسنا

کد خبر 751369

دیگر خبرها

  • مهارت شعبده بازی ؛ غیب کردن توپ را یاد بگیرید!
  • خانه ای رویایی مملو از گل های رنگارنگ (عکس)
  • دختر بچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را در مسعودیه به قتل رساند!
  • قتل مرد یزدی در خانه اش
  • دفاع زاکانی از پرداخت ودیعه مسکن ۲۵.۵ میلیاردی به مدیرانش: خانه ندارند، وام دادم! | فیلم
  • «چشم و چراغ خونه» روی دیوارنگاره میدان ولیعصر (عج)
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • ورود اشغالگران صهیونیست به گذرگاه رفح
  • چهره بازیگر سریال خانه‌به‌دوش بعد از ۲۰ سال | تصاویر